http://profitshare.ro/l/1992346

miercuri, 2 decembrie 2009

PREZENTAREA EVENIMENTELOR



La 24 iunie 1981, de sărbătoarea Sf. Ioan Botezătorul, are loc evenimentul care avea să tulbure viaţa satului: două adolescente, Ivanka de 15 ani şi Mirjana de 16 ani văd o siluetă feminină luminoasă pe cărarea ce înconjoară colina Podbrdo. A doua zi, femeia misterioasă apare din nou, de data asta adresându-se copiilor ca fiind “Preafericita Fecioară Maria”. Se alcătuieşte grupul definitiv de vizionari: Marija, Vicka, Mirjana, Ivanka, Ivan,Jakov.


Gospa (numele croat al Maicii Domnului) va reveni în fiecare zi până în ziua de azi (peste 28 de ani de aparitii) dând copiilor mesaje pentru ei înşişi, pentru parohie şi pentru lumea întreagă: mesaje de pace, iertare, iubire, convertire. Din 1987 aceste mesaje sunt lunare şi sunt transmise şi traduse în toate limbile o data pe lună, în ziua de 25 a fiecărei luni.

De asemenea, Gospa încredinţează fiecărui vizionar câte 10 secrete, care vor fi dezvăluite lumii întregi la o dată fixată de Ea, prin intermediul unui preot ales de către vizionar. În primele luni de apariţii, copiii-vizionari au fost supuşi la repetate interogatorii de către poliţie şi la diferite teste medicale, fizice şi psihice de către diferite comisii medicale naţionale şi internaţionale. În 1991, Međugorje este acceptat oficial ca loc de rugăciune, iar la 21 august 1996, dr. Navarro Valls, purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, precizează poziţia Romei: “toţi pot merge la Međugorje dacă vor şi preoţii pot să-i însoţească”.

Principalele mesaje ale Gospei se repetă de mai bine de 28 de ani.

PACEA – este primul mesaj, care a apărut chiar şi pe cer scris cu litere de aur, putând fii văzut de mii de oameni. Prin intermediul vizionarilor, Sfânta Fecioară invită lumea la pace, explicând cum, prin rugăciune şi post, chiar şi războaiele pot fi oprite, cu condiţia ca pacea să domnească mai întâi în inimile noastre, lucru ce se poate obţine tot prin rugăciune.


CONVERTIREA
– este un îndemn stăruitor repetat deseori deoarece, după cum spune Gospa, în mulţi creştini Dumnezeu este mort. Creştinii ar trebui să fie un exemplu pentru cei care nu cred şi totuşi, mulţi dintre aceştia merg la Sfânta Liturghie doar din obişnuinţă.



RUGĂCIUNEA
– Gospa spune că nu se poate păstra o credinţă vie fără rugăciune şi le-a cerut vizionarilor să-i invite pe toţi la rugăciune, deoarece mulţi credincioşi nu se mai roagă.


POSTUL – Sfânta Fecioară a afirmat cu tristeţe că practicarea postului a dispărut aproape în totalitate din Biserică şi apoi a explicat că trebuie să se postească în fiecare miercuri şi vineri cu pâine şi apă. Postul trebuie înţeles şi ca o renunţare la diferite abuzuri, cum ar fi alcoolul, televizorul, calculatorul etc pentru a-i acorda mai mult timp lui Dumnezeu în fiecare zi.



SPOVADA
– Gospa a spus ca Biserica s-ar putea „vindeca” dacă fiecare credincios s-ar apropia lunar de acest sacrament.





Sfânta Liturghie
– ar trebui să devină centrul vieţii noastre. Fecioara Maria a spus încă de la început ca Sfânta Liturghie e mai importantă decât Apariţiile.





Încă de la început, Gospa le-a spus copiilor că le va încredinţa fiecăruia câte 10 secrete, pe care le vor comunica autorităţilor bisericeşti la timpul cuvenit. După câteva săptămâni de la începutul Apariţiilor, Ea încredinţă fiecărui copil câte cinci secrete care se refereau la diferite evenimente viitoare. Singurul lucru pe care au reuşit părinţii vizionarilor să-l afle este faptul ca al treilea secret se referă la un „semn” permanent, indestructibil, care va apărea la Međugorje şi care va putea fi văzut chiar şi de cei care nu cred. Toţi vizionarii cunosc acest semn, iar patru dintre ei cunosc şi ziua când se va întâmpla. Au mai spus de asemenea că de acest semn vor fi legate multe vindecări miraculoase şi că atunci când acesta va apărea, va mai rămâne puţin timp pentru convertire.
Dintre miracolele care au avut loc la Međugorje şi care au putut fii văzute de toţi cei prezenţi amintim: cuvântul MIR, care înseamnă PACE, a apărut pe cer, soarele s-a învârtit în jurul lui, crucea de 10m de pe Krizevac a dansat în aer. Dar dintre toate, cel mai mare „miracol” este mulţimea de pelerini care vin şi se roagă aici de peste 28 de ani, acest flux de convertire, credincioşi din toate confesiunile şi din toate colţurile pământului!
Închei această scurtă prezentare a evenimentelor de la Međugorje cu mesajul Sfintei Fecioare, la 11 luni de la începerea Apariţiilor: “Am venit să chem lumea la convertire pentru ultima oară!” Astfel, după Apariţiile de la Lourdes şi Fatima, Međugorje este al treilea mare sanctuar marian din lume, dar şi ultimul! Să nu mai pierdem nici un minut din scurta viaţă pe acest pământ şi să punem în aplicare chiar de azi mesajele Mamei noastre cereşti, pe care Ea cu atâta răbdare şi dragoste ni le reaminteşte lună de lună de mai bine de 35 de ani: pace, iertare, iubire!



--> LĂUDAT FIE ISUS ŞI MARIA!

Un comentariu:

  1. Sunt din Romania iti multumesc pentru acest mesaj important viata mea si pentru lumea intreaga sa converteasca.Am carti mesaje lui Fecioara Maria am citit cu multa miracole,pe net si reviste crstine.Totul este adevarat ca viata va fi scurta,nu mai este mult timp.

    RăspundețiȘtergere